Поједине школе одшкринуле врата за кинески језик

М. Л.
Поједине школе одшкринуле врата за кинески језик

Бањалука - Мишљења ученика у вези са изучавањем кинеског језика у Републици Српској и даљу су подијељена, а у колико школа ће бити уведен овај предмет одлучиће Министарство просвјете и културе РС након што заврши анализу анкете спроведене у школама.

Директор Основне школе "Свети Сава" у Бањалуци Мирослав Попржен каже да је незнатан број ђака показао интересовање за учење овог језика.

- Анкета је стигла на крају прошле школске године, остало је много недоумица, на примјер како би се језик изучавао, ко би радио с дјецом, тако да великог интересовања и нема - рекао је Попржен.

Предсједник актива директора основних школа у приједорској регији Стевица Џогазовић рекао је да очекује да ће Основна школа "Доситеј Обрадовић" у којој ради бити једна од оних које ће увести кинески језик.

- Интереса међу дјецом има, а њих 37 је изразило жељу да уче кинески језик - рекао је Џогазовић.  

Основци са подручја Бијељине нису изразили жељу да уче кинески језик.

- Дјеци је тај језик потпуно непознат и ријетко се сусрећу с њим, а сматрају га и тешким за учење - рекла је предсједник Актива директора основних школа Милица Перковић.

Заинтересованих за изучавање кинеског језика нема ни међу средњошколцима у четири средње техничке школе на подручју Добоја.

Из Министарства истичу да је у току анализа података о заинтересованости ученика за изучавање кинеског језика, те да ће по њеном завршетку разговарати са кинеском страном о увођењу овог језика у школе у којима за то постоји највеће интересовање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана