Подршка "Пиле-фарму" за повећану производњу јаја за узгој бројлера

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - "Фарма два" пројекат подржао је фирму "Пиле-фарм" из Српца да успоставе додатну фарму и повећају производњу оплођених јаја за узгој бројлера са 2,75 милиона на 4,25 милиона годишње.

Директор "Пиле-фарма" Весна Вукадиновић рекла је да је фирма специјализована за производњу оплођених јаја бројлера и да су у прошлој години произвели четири милиона оплођених јаја и припремили фарму за долазак новог родитељског јата за ову годину.

"У овој години сигурно ћемо испунити наш циљ од 4,25 милиона јаја, ту нема сумње. Знамо да смо дио већег ланца вриједности и надам се да ће цијели перадарски сектор у БиХ наставити радити са добрим пословним резултатима", закључила је она.

Она је напоменула да ова фирма, која је основана 2007. године, има уговор са компанијом "Перутнина Птуј", која им даје родитељско јато и храну за животиње, те пружа ветеринарске услуге, саопштено је из Фарма два пројекта.

Вукадиновићева је подсјетила на улагања и производњу у протеклом периоду, као и како су се обратили "Фарма два" пројекту, ког имплементирају Шведска и УСАИД, са захтјевом за додјелу бесповратних средстава.

"Пиле-фарм" је у 2018. години имао три фарме са укупно 20.000 кокошки у породичном јату, а годишња производња оплођених јаја достигла 2,75 милиона, због чега су морали да се проширују.

"Фарма два" пројекту, ког имплементирају Шведска и УСАИД, обратили су се 2019. године са захтјевом за додјелу бесповратних средстава. "Пиле-фарм" је изградио нову зграду, а "Фарма два" пројекат им је помогао у набавци дијела опреме потребне за правилно функционисање фарме, укључујући систем за хлађење и вентилацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана