Под контролом пет извозника меса

Ж. Д.
Под контролом пет извозника меса

Сарајево - Министарство спољне трговине и економских односа БиХ у посљедња четири мјесеца, заједно са надлежним институцијама БиХ и ентитета, спроводи контролу пет објеката који се баве бесцаринским извозом меса у Турску, током чега су евидентиране одређене неправилности.

Рекао је то јуче у Дому народа БиХ министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић, одговарајући на питања делегата. Истакао је да још не може говорити о конкретним именима фирми. Турска је одобрила бесцарински увоз меса, а да би извезли што веће количине поједине фирме из БиХ су увозиле месо из других земаља, а затим га пласирале на турско тржиште, чиме је споразум директно нарушен.

Министар цивилних послова БиХ Адил Османовић је на питања делегата казао да је до јуче у БиХ било 19.496 лица обољелих од грипа, од чега су у РС регистрована два смртна случаја. Један је, појашњава он, посљедица свињског грипа, а анализа узрочника другог смртног случаја још је у току. 

Говорећи о опасности по грађане БиХ од зика вируса, он је навео да је Свјетска здравствена организација доставила БиХ сет препорука, а међу њима је поменута и рестрикција путовања у ризичне земље, као и трговине са тим државама. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана