Пажња и цвијеће најљепши дар

Ц. М. - С. Т.
Пажња и цвијеће најљепши дар

Бањалука - Улице градова и општина широм Српске јуче су биле испуњене великим бројем трговаца који су на својим тезгама поводом 8. марта - Међународног дана жена, изложили разнобојно цвијеће и друге поклоне намијењене припадницама њежнијег пола.

Други дан викенда измамио је на улице парове, родитеље са дјецом и друге грађане који су бирали дарове за своје мајке, сестре, супруге, баке, дјевојке, пријатељице... Док су трговци истицали да продаја "иде добро", купци су пажљиво бирали поклоне, међу којима су омиљени каранфили и руже.

- Сваке године жени и кћеркама поклоним по цвијет, а овога пута купио сам љубичице - казао је Бањалучанин Јован З.

Приједорски цвјећари и трговци остварили су добар промет, а на штандовима су се, осим цвијећа, могле купити и разне рукотворине. Већи промет од уобичајеног био је у продавницама слаткиша и парфимеријама.

Поводом празника честитку је упутио предсједник РС Милорад Додик.

- Институције РС наставиће унапређивати положај жена у нашем друштву и стварати услове за њихову пуну афирмацију у свим областима живота и рада - навео је Додик.

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић истакао је да су жене показале да су способне да одговорно и савјесно обављају важне дјелатности и функције.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић у честитки је истакао да је неопходно више радити на заштити права жена.

- Није само један дан у години довољан да се ода признање припадницама љепшег пола за њихова достигнућа - поручио је високи представник у БиХ Валентин Инцко.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић јуче је поводом Осмог марта традиционално уручио цвијеће радницама на градској тржници и у Служби хитне помоћи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана