Патријарх позвао вјернике да долазе у свете храмове

Срна
Патријарх позвао вјернике да долазе у свете храмове

Соколац - Његова светост патријарх српски Иринеј позвао је данас вјернике на Сокоцу да долазе у свете храмови јер су они најкориснији за спасење душе човјека.

Патријарх Иринеј је послије Свете архијереске литургије у храму Светог пророка Илије на Сокоцу истакао да Господ жели, а Црква позива на окупљање на заједничку молитву у дому Божијем.

"Господ прима и наше појединачне молитве, не само у храму већ ма гдје се налазили. Када се Богу обратимо јавно или тајно Господ чује наше молитве и по својој љубави и доброти их испуњава. Али, Господу је најмилије и за наше душе најкорисније када се нађемо у светим храмовима", рекао је српски патријарх у бесједи.

Према његовим ријечима, Бог је дао снагу, моћ и благодат хришћанима да својом љубављу могу да се боре против зла "које је присутно и у нама и у читавом свету".

Патријарх је подсјетио на ријечи једног светог апостола да овај свијет лежи у злу, али да је Бог дао благодат и снагу да се против зла боримо на божански, јеванђељски начин како су то показали свети апостоли и многобројни свети мученици Христови.

Српском патријарху саслуживали су митрополит дабробосански Николај, епископи захумско-херцеговачки Григорије, банатски Никанор, сремски Василије, бихаћко-петровачки Атанасији и свештенство Српске православне цркве.

Светој аријерејској литургију присуствовали су амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић, начелници општина из састава града Источно Сарајево, начелници сусједних општина, многобројни вјерници и други гости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана