Озваничен почетак изградње моста на Требишњици

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- У Требињу је данас озваничен почетак изградње моста на ријеци Требишњици коју са 12 милиона КМ са ПДВ-ом финансира предузеће "Хидроелектране на Требишњици".

Изградња моста реализује се у оквиру пројекта велике обилазнице. Директор предузећа "Хидроелектране на Требишњици" Гордан Мишељић рекао је новинарима да је ово до сада највећи мост на ријеци Требишњици, дужине 484, а ширине 11,6 метара и дио је обилазнице око града.

Мишељић је навео да је рок извођења радова двије године. Директор предузећа "Путеви Републике Српске" Давор Кострешевић изјавио је новинарима да је након превоја Чемерно, завршене рехабилитације путног правца Љубиње-Требиње, на ред дошла и изградња источне обилазнице око града Требиња.

Он је напоменуо да је почетак радова на овом пројекту изградња моста на ријеци Требишњици, а након тога слиједе двије фазе извођења радова на самој саобраћајници.

"Прва фаза би се односила на дионицу од Алексине међе до Бањеваца, а друга од Бањеваца до Подгливља укупне вриједности око 15 милиона КМ, с тим да је по приливу финансијских средства комплетна инвестиција планирана на средњорочном нивоу наредне три године", рекао је Кострешевић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић навео је да је за град значајно што постоји велико интересовање привредника да источна обилазница буде искориштена за градњу објеката који су од изузетног значаја и за Требиње и за Херцеговину.

"Ту мислим на пословне објекте, на изградње бензинских пумпи. Значајно је да је велики број привредника заинтересован за изградњу хотела на овој дионици. Изградњом источне обилазнице створићемо могућност да у граду Требињу буде створена пјешачка зона", каже Ћурић.

Он је подсјетио да је у току градња западне обилазнице у граду, као и радови на саобраћајници Требиње-Љубиње, те додао да се у наредном периоду очекује да почне реализација пута Тјентиште-Шћепан Поље који суфинансира Влада Србије, што је подржано од надлежног министарства и "Путева Републике Српске".

Извођач радова на изградњи моста је предузеће "Интеграл инжењеринг".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана