Отворен сајам "Плодови села малих произвођача"

Срна
Отворен сајам "Плодови села малих произвођача"

БАЊАЛУКА- Сајам "Плодови села малих произвођача" на којем ће 50 пољопривредних произвођача представити производе из властите производње отворен је данас у Тржном центру "Делта планет" у Бањалуци.

Сајам је отворио министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић, који је истакао да је циљ сајма промоција малих пољопривредних произвођача.

- Да бисмо помогли малим произвођачима, односно учинили их конкурентим омогућили смо њихово удруживање у кластере којих тренуто у Српској има седам, а на овом сајму учествују три. Кластери, које финансира Министарство пољопривреде, обухватају око 5.500 малих газдинстава, а циљ нам је да буду самоодрживи - рекао је Пашалић новинарима.

Он је навео да је од изузетеног значаја да становници у Српској препознају важност куповине домаћих производа.

Менаџер кластера "Крајина" Искра Араповић рекла је да је од изузетног значаја промоција домаће производње, што је и циљ сајма, као и повезивање домаћих произвђача са потрошачима.

Организатори сајма су пољопривредни кластери "Крајина", "ГЛС" и "Уна-Сана", уз сарадњу са Тржним центром "Делта планет", а под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Сајам ће бити отворен до 21 час, а биће одржан и 13. и 14. фебруара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана