Откуп земљишта од фирме “Бимекс” у стечају за проширење православног гробља

Срна
Откуп земљишта од фирме “Бимекс” у стечају за проширење православног гробља

БРЧКО - Скупштина Брчко дистрикта измијенила је закључак са прошле сједнице у којем су биле прецизиране површине које би у стечајном поступку фирме “Бимекс” требало да откупи дистрикт за потребе проширења православног гробља на локацији фарма.

Предсједник Скупштине Синиша Милић појаснио је да је ријеч о “пребијању” потраживања које Брчко дистрикт има према “Бимексу” у стечајном поступку.

“Уколико Одбор повјерилаца и стечајни управник прихвате понуду Брчко дистрикта, то ће, прије свега, бити у интересу дистрикта. Мислим да је на овај начин учињено једино што је било могуће с обзиром на цјелокупну ситуацију дуговања према дистрикту, али и рјешавања проблема који православни вјерници имају усљед недостатака мјеста за укоп”, рекао је Милић вечерас новинарима након што је прекинуто скупштинско засједање.

Како је појаснио, сједница је прекинута на тачки дневног реда која се односи на давање сагласности на финансијски план Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта за идућу годину, да би до до наставка било утврђено да ли постоје оптерећења за буџет која нису планирана или се она могу укалкулисати у буџет за 2022.

Према његовим ријечима, Скупштина није усвојила извјештај о раду и финансијском пословању Фонда здравственог осигурања јер су у оквиру те тачке дневног реда изнесени подаци од Управног одбора о одређеним проблемима у функционисању Фонда.

Милић је додао да ће се у наставку 17. редовне сједнице наћи усвајање Закона о играма на срећу у другом читању и да очекује да до тада пристигне још амандмана на тај закон.

“Закон би требало да ступи на снагу 1. јануара 2022. године. Већ сада се најављује да ће због одређених проблема у вези са софтверским рјешењима за примјену овог закона одређени чланови закона бити пролонгирани. Њихова примјена неће почети 1. јануара, већ ће бити предложено њихово одгађање”, подсјетио је Милић.

Милић је рекао да је наредно засједање 15. децембра и да ће се тада, вјероватно, пред посланицима наћи коначан текст буџета дистрикта за идућу годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана