Otkup zemljišta od firme “Bimeks” u stečaju za proširenje pravoslavnog groblja

Srna
Otkup zemljišta od firme “Bimeks” u stečaju za proširenje pravoslavnog groblja

BRČKO - Skupština Brčko distrikta izmijenila je zaključak sa prošle sjednice u kojem su bile precizirane površine koje bi u stečajnom postupku firme “Bimeks” trebalo da otkupi distrikt za potrebe proširenja pravoslavnog groblja na lokaciji farma.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić pojasnio je da je riječ o “prebijanju” potraživanja koje Brčko distrikt ima prema “Bimeksu” u stečajnom postupku.

“Ukoliko Odbor povjerilaca i stečajni upravnik prihvate ponudu Brčko distrikta, to će, prije svega, biti u interesu distrikta. Mislim da je na ovaj način učinjeno jedino što je bilo moguće s obzirom na cjelokupnu situaciju dugovanja prema distriktu, ali i rješavanja problema koji pravoslavni vjernici imaju usljed nedostataka mjesta za ukop”, rekao je Milić večeras novinarima nakon što je prekinuto skupštinsko zasjedanje.

Kako je pojasnio, sjednica je prekinuta na tački dnevnog reda koja se odnosi na davanje saglasnosti na finansijski plan Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta za iduću godinu, da bi do do nastavka bilo utvrđeno da li postoje opterećenja za budžet koja nisu planirana ili se ona mogu ukalkulisati u budžet za 2022.

Prema njegovim riječima, Skupština nije usvojila izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Fonda zdravstvenog osiguranja jer su u okviru te tačke dnevnog reda izneseni podaci od Upravnog odbora o određenim problemima u funkcionisanju Fonda.

Milić je dodao da će se u nastavku 17. redovne sjednice naći usvajanje Zakona o igrama na sreću u drugom čitanju i da očekuje da do tada pristigne još amandmana na taj zakon.

“Zakon bi trebalo da stupi na snagu 1. januara 2022. godine. Već sada se najavljuje da će zbog određenih problema u vezi sa softverskim rješenjima za primjenu ovog zakona određeni članovi zakona biti prolongirani. Njihova primjena neće početi 1. januara, već će biti predloženo njihovo odgađanje”, podsjetio je Milić.

Milić je rekao da je naredno zasjedanje 15. decembra i da će se tada, vjerovatno, pred poslanicima naći konačan tekst budžeta distrikta za iduću godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana