Основана Горска служба спасавања

Срна
Основана Горска служба спасавања

Нови Град - У Новом Граду вечерас је основана Горска служба спасавања, која ће дјеловати као удружење грађана које ће волонтерски пружати помоћ угроженим грађанима и организовати спасилачке акције на тешко приступачним теренима.

Предсједник и један од иницијатора за покретање ове службе Драган Чубра каже да је, оснивањем Горске службе спасавања, Цивилна заштита добила подршку у ванредним условима, као што је то био случај у вријеме мајских поплава.

"Сљедећи корак је обука чланова у Бањалуци, а циљ је да се за почетак оспособи бар десетак људи", рекао је Чубра вечерас након оснивачке скупштине Горске службе спасавања.

Горска служба спасавања у Новом Граду је трећа формирана станица у Републици Српској, поред Бањалуке и Јахорине.

Начелник Станице горске службе спасавања Бањалука Мирослав Крњајић најавио је вечерас формирање станица у Приједору, Градишци и Требињу.

Он је рекао да ће служби у Новом Граду бити на располагању сарадња и помоћ бањалучке станице у виду обуке и преношења искустава и знања.

Новоградска Горска служба за сада има 13 чланова, а чланови могу постати сви грађани способни да активно учествују у обуци, као и они који могу да помогну у логистици, нагласили су у Управном одбору ове службе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана