Обустава саобраћаја у Бањалуци због изложбе олдтајмера

Срна
Обустава саобраћаја у Бањалуци због изложбе олдтајмера

Бањалука - У Бањалуци ће данас због одржавања манифестације Међународне изложбе олдтајмера од 12.00 до 14.00 часова бити обустављен саобраћај у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, на дијелу од раскрснице са Булеваром цара Душана до раскрснице са Алејом Светог Саве.

За вријеме обуставе, саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативне правце, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.


На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија редовно без застоја и посебних ограничења, уз повољене услове за вожњу.

На дионицама на којима се изводе санациони радови саобраћај се одвија уз измијењен режим вожње и обавезно поштивање привремене саобраћајне сигнализације.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, петља "Маховљани", односно излаз и улаз са ауто-пута Градишка-Бањалука затворена је за саобраћај.

Возачима, поготово оним који из Градишке иду према Прњавору, препоручује се да за укључење и искључење са ауто-пута Градишка–Бањалука користе петљу "Александровац".

Ауто-путем Бањалука-Градишка саобраћај се одвија несметано.

У зони извођења радова код Маховљанске петље на магистралном путу Клашнице - Нова Топола измијењен је режим одвијања саобраћаја, а брзина кретања ограничена на 30 километара на сат.

Саобраћај ће на овој дионици свакодневно бити обустављан четири пута у периоду од 23.00 до 5.00 часова у максималном трајању од 30 минута.

У току су радови на санацији клизишта и реконструкцији коловоза магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац, на подручју мјесне заједнице Ада, због чега се саобраћај одвија успорено, једном саобраћајном траком у дужини од 800 метара.

Због извођења радова на изградњи острва на ријеци Врбас измијењен је режим одвијања саобраћаја.

На дионицама Челинац-Котор Варош, Котор Варош-Ободник и Котор Варош-Митровићи измијењен је режим у одвијању саобраћаја због реконструкције водоводне и проширења канализационе мреже.

Због укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, до краја године биће измијењен режим саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор /Насеобина Лишња и Пураћи, општина Прњавор/.

На истом путном правцу, на локалитету Пураћи, због изградње коловозне конструкције вијадукта Пураћи изнад магистралног пута, измијењен је режим одвијања саобраћаја, који ће бити регулисан привременом сигнализацијом.

На магистралном путу Вукосавље-граница Република Српска/ФБиХ /Каруше/, у мјесту Јоховац, измијењен је режим одвијања саобраћаја због радова на изградњи прикључака магистралног пута на будући ауто-пут.

У току су радови на изградњи обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја у насељу Гредице.

На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице због радова измијењен је режим саобраћања, па је потребно поштовати привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Почели су деминерски радови на Јабучић Пољу, на регионалном путу Орлине-Добој Нови, због чега од 8.00 до 16.00 часова долази до повремених, 30-минутних обустава саобраћаја.

Спортски ауто-мото савез Републике Српске организује међународну ауто-трку на кружним стазама под називом "Награда Бањалука 2016" данас и сутра на Аутодрому Залужани.

За данас од 7.00 до 10.00 часова предвиђен је технички пријем и верификација такмичара, од 12.00 до 15.00 званични тренинзи и мјерење времена за стартне позиције, док је старт трке најављен за 16.00 часова.

Сутра је од 9.00 до часова слободни тренинг, у 11.30 свечано отварање, а у 12.00 часова старт трке.

Око 17.00 часова најављено је објављивање резултата и додјела награда.

Трка је уписана у календаре такмичења Централноевропске зоне, те Републике Српске, БиХ, Хрватске и Црне Горе и бодује се за шампионате тих земља.

На подручју Федерације БиХ радови су у току на дионицама магистралних путева Чапљина-Љубушки, Немила-Топчић Поље, Прозор-Бугојно, Прибој-Симин Хан и Кључ-Сански Мост, као и на магистралном путу Сарајево-транзит, те магистралним путевима на подручју Грачанице, Кладња, Доњег Вакуфа и Ливна.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана