Обољелом самохраном оцу из Бањалуке потребна помоћ хуманих људи

Јана Кезић
Обољелом самохраном оцу из Бањалуке потребна помоћ хуманих људи

БАЊАЛУКА - Самохрани отац Дарко Вујиновић (45) из Бањалуке који болује од дијабетеса типа један, недавно је оперисао тромб на срцу и тренутно је у лошем здравственом стању хоспитализован Универзитетском клиничком центру (УКЦ) Српске, те му је потребна помоћ хуманих људи.

Дарко се сам брине о ћерки Сари (12) која је дијете са потешкоћама у развоју, односно болује од епилепсије и церебралне парализе.

За "Глас Српске" његова дугогодишња пријатељица Радијана Марић каже да је Дарку новац потребан за даље лијечење и лијекове због чега су његови пријатељи покренули хуманитарну акцију путем друштвених мрежа.

Појашњава да Дарко већ дуже вријеме болује од дијабетеса типа један, те да се ситуација закомпликовала када му је откривен тромб на срцу.

- Пао му је притисак, осјетио се лоше и једва је дошао до Хитне помоћи, гдје су му установили су да има тромб на срцу. Хитно је пребачен у Београд и након што је дијагноза потврђена оперисали су га - рекла је Марићева. На операцију је, како каже, стигао „у пет до 12“.

- Тада је операција добро прошла, али се његово стање закомпликовало и лежао је у Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње 43 дана – казала је Марићева.

Додала је да се Дарко тренутно налази у УКЦ-у и да му је здравствено стање лоше, иако је нешто боље у односу на претходни период.

-Табани су му потпуно црни и тешко се опоравља, зато што је имао много воде у плућима.  Појавила се и нека бактерија, која се никако није могла санирати и нису га могли пустити из болнице, а на то све у једном моменту су му отказали бубрези и пао је у кому – рекла је Марићева.

Док је он одсутан мала Сара налази се код баке и деде.

- Још не знамо колико ће новца требати за Дарково даље лијечење, али је њему свака помоћ добродошла. Новац је, осим за Дарка, потребан за Сару, која у потпуности овиси о Дарку. Бака и деда се добро брину о њој, али уз сву добру вољу не могу сами то изнијети па би требало платити жену која би се дио времена брунула о њој. Дарко ми је као брат, пријатељи смо више од 25 година, добар је човјек и отац, велики борац и треба да му помогнемо да добије ову битку  - поручује Марићева. 

Сви они који желе помоћи овом младом самохраном оцу, то могу учинити уплатом новца на сљедећи начин:

SPARKASSE BANK DD BIH

POSLOVNICA BANJALUKA

VASE PELAGIĆA BR. 10

BROJ TEKUĆEG RAČUNA ZA KM UPLATE: 1995636021675206

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана