Нинковић уручио кључеве станова за 20 интерно расељених у Братунцу

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА - Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић уручио је кључеве станова за 20 интерно расељених лица у Братунцу.

Укупна вриједност радова, заједно са опремањем и учешћем општине, износи 1.667.007 КМ, од чега је Влада Републике Српске издвојила 1.439.595 КМ, саопштено је из Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

Изградња овог објекта, који је отворен јуче, реализована је у оквиру Пројекта "ЦЕБ 2", једног од заједничких пројеката за рјешавање стамбених питања интерно расељених лица, а реализује се из кредитних средстава Владе Републике Српске.

Нинковић је навео да је "ЦЕБ 2" замишљен као пројекат којим би требало да се затворе сви видови колективних смјештаја у Републици Српској и да је укупна вриједност до сада утрошених средстава, узимајући у обзир и учешће локалних заједница и кредитних средстава Владе Републике Српске око 57 милиона КМ.

Отварању зграде присуствовао је министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић и начелник општине Братунац Срђан Ранкић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана