Ninković uručio ključeve stanova za 20 interno raseljenih u Bratuncu

Srna
Foto: srna

BANjALUKA - Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Ljubo Ninković uručio je ključeve stanova za 20 interno raseljenih lica u Bratuncu.

Ukupna vrijednost radova, zajedno sa opremanjem i učešćem opštine, iznosi 1.667.007 KM, od čega je Vlada Republike Srpske izdvojila 1.439.595 KM, saopšteno je iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Izgradnja ovog objekta, koji je otvoren juče, realizovana je u okviru Projekta "CEB 2", jednog od zajedničkih projekata za rješavanje stambenih pitanja interno raseljenih lica, a realizuje se iz kreditnih sredstava Vlade Republike Srpske.

Ninković je naveo da je "CEB 2" zamišljen kao projekat kojim bi trebalo da se zatvore svi vidovi kolektivnih smještaja u Republici Srpskoj i da je ukupna vrijednost do sada utrošenih sredstava, uzimajući u obzir i učešće lokalnih zajednica i kreditnih sredstava Vlade Republike Srpske oko 57 miliona KM.

Otvaranju zgrade prisustvovao je ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić i načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana