Неопходно доношење новог Закона о раду у ФБиХ

Агенције
Неопходно доношење новог Закона о раду у ФБиХ

Сарајево - Федерални министар рада и социјалне политике Милан Мандиловић указао је на неопходност доношења новог закона о раду, који ће бити модернизован и усаглашен са свим социјалним партнерима у Економско-социјалном савјету ФБиХ.

Мандиловић је у разговору са делегацијом ММФ-а, коју је предводио Рон ван Роден, рекао да ће Влада веома озбиљно приступити изради овог закона, те настојати унаприједити дијалог између послодаваца и синдиката с циљем доношења закона о раду који нема алтернативу.

"Морамо бити свјесни тешке економске ситуације у земљи, те у духу нових социо-економских реформи урадити максималне напоре у примјени европских регулатива на наше законодавство, које ће омогућити отварање нових радних мјеста, економски прогрес земље и долазак нових инвестиција", навео је Мандиловић.

Федерално министарство рада и социјалне политике саопштило је да је примило одређене ставове синдиката у вези са текстом закона о раду, те да исто очекује и од послодаваца да би била интензивирана сарадња у процесу доношења овог акта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана