На имању Дома за лица са инвалидитетом у Вишеграду засађено 500 садница воћа

Срна
Foto: Архива

ВИШЕГРАД- На земљишту које припада Дому за лица са инвалидитетом, гдје су смјештена женска лица са потешкоћама у развоју, посађено је 500 садница воћа, са циљем да се обезбиједи разноврсна и здрава исхрана корисника.

У овој установи су навели да су посађене саднице јабуке, брескве и кајсије на земљишту у кругу Дома, које раније није било искориштено.

"На овај начин желимо да стварамо домаће производе које ћемо производити у кругу установе, а уједно смо на добар начин искористили простор који је до сада био празан", истакли су у Дому за лица са инвалидитетом.

У овој установи кроз радну терапију кориснице се укључују у све друштвене послове како би што квалитетније испуниле вријеме, а ангажоване су у радионици ручних радова, гдје су редовне на - таписерији, ткању, плетењу, везу, хеклању, те грнчарској радионици.

Дом за лица са инвалидитетом у Вишеграду једино је уточиште за женске кориснике на простору БиХ са умјереним, тежим и тешким менталним инвалидитетом. У овој установи смјештено је 185 особа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана