Na imanju Doma za lica sa invaliditetom u Višegradu zasađeno 500 sadnica voća

Srna
Foto: Arhiva

VIŠEGRAD- Na zemljištu koje pripada Domu za lica sa invaliditetom, gdje su smještena ženska lica sa poteškoćama u razvoju, posađeno je 500 sadnica voća, sa ciljem da se obezbijedi raznovrsna i zdrava ishrana korisnika.

U ovoj ustanovi su naveli da su posađene sadnice jabuke, breskve i kajsije na zemljištu u krugu Doma, koje ranije nije bilo iskorišteno.

"Na ovaj način želimo da stvaramo domaće proizvode koje ćemo proizvoditi u krugu ustanove, a ujedno smo na dobar način iskoristili prostor koji je do sada bio prazan", istakli su u Domu za lica sa invaliditetom.

U ovoj ustanovi kroz radnu terapiju korisnice se uključuju u sve društvene poslove kako bi što kvalitetnije ispunile vrijeme, a angažovane su u radionici ručnih radova, gdje su redovne na - tapiseriji, tkanju, pletenju, vezu, heklanju, te grnčarskoj radionici.

Dom za lica sa invaliditetom u Višegradu jedino je utočište za ženske korisnike na prostoru BiH sa umjerenim, težim i teškim mentalnim invaliditetom. U ovoj ustanovi smješteno je 185 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana