На добошу покретна имовина Банке Српске у стечају: Продају слике упола цијене

М. Л.
На добошу покретна имовина Банке Српске у стечају: Продају слике упола цијене

БАЊАЛУКА - Умјетничке слике чија је процијењена вриједност 51.910 марака Банке Српске у стечају понуђене су на продају, а већ првог дана појавио се купац за једно умјетничко дјело.

У огласу о продаји покретне имовине стечајног дужника, који је јуче објављен у “Гласу Српске”, наведено је да се свих 37 слика може погледати у просторијама банке у Алеји Светог Саве 61 у Бањалуци од девет до 12 часова радним даном. У огласу је наведено да ће се продаја оглашене имовине обављати директном продајом 30 дана од дана оглашавања.

- На продајну вриједност купац је дужан платити ПДВ - наведено је у огласу.

Стечајни управник Банке Српске Горан Радивојац очекује да ће продаја бити успјешна.

- Прва продаја је била организована по процијењеној вриједности слика, док се сада слике продају по 50 одсто нижој цијени од процијењене - рекао је Радивојац за “Глас Српске”. Говорећи о стечајном поступку банке, који је отворен у априлу 2017. године, казао је да је у току наплата потраживања по основу дуговања клијената банке.

- Углавном око 90 одсто портфолија рјешавамо кроз парничне поступке, а преосталих десет одсто редовно наплаћујемо - рекао је Радивојац и додао да није реално очекивати да стечај буде окончан до краја ове године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана