Na dobošu pokretna imovina Banke Srpske u stečaju: Prodaju slike upola cijene

M. L.
Na dobošu pokretna imovina Banke Srpske u stečaju: Prodaju slike upola cijene

BANjALUKA - Umjetničke slike čija je procijenjena vrijednost 51.910 maraka Banke Srpske u stečaju ponuđene su na prodaju, a već prvog dana pojavio se kupac za jedno umjetničko djelo.

U oglasu o prodaji pokretne imovine stečajnog dužnika, koji je juče objavljen u “Glasu Srpske”, navedeno je da se svih 37 slika može pogledati u prostorijama banke u Aleji Svetog Save 61 u Banjaluci od devet do 12 časova radnim danom. U oglasu je navedeno da će se prodaja oglašene imovine obavljati direktnom prodajom 30 dana od dana oglašavanja.

- Na prodajnu vrijednost kupac je dužan platiti PDV - navedeno je u oglasu.

Stečajni upravnik Banke Srpske Goran Radivojac očekuje da će prodaja biti uspješna.

- Prva prodaja je bila organizovana po procijenjenoj vrijednosti slika, dok se sada slike prodaju po 50 odsto nižoj cijeni od procijenjene - rekao je Radivojac za “Glas Srpske”. Govoreći o stečajnom postupku banke, koji je otvoren u aprilu 2017. godine, kazao je da je u toku naplata potraživanja po osnovu dugovanja klijenata banke.

- Uglavnom oko 90 odsto portfolija rješavamo kroz parnične postupke, a preostalih deset odsto redovno naplaćujemo - rekao je Radivojac i dodao da nije realno očekivati da stečaj bude okončan do kraja ove godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana