Милан пјешачио од Њемачке до Острога: Вјера, оптимизам и упорност ослонац у тешким тренуцима

ГС
Милан пјешачио од Њемачке до Острога: Вјера, оптимизам и упорност ослонац у тешким тренуцима

Милан Ђундић је кренуо на необично путовање 3. марта, спремајући се да пређе више од 1.400 километара пjешке, од Немачке до манастира Острог.

Ово ходочашће, које је трајало 35 дана, није било само физичко путовање, већ и духовно искуство које је тестирало његову издржљивост и вјеру. Један дио пута је чак препјешачио босоног.

На свом путу, Милан је прошао кроз пет различитих држава – Немачку, Словенију, Хрватску, Босну и Херцеговину и Црну Гору. Умјесто да изабере брз и удобан начин путовања авионом или аутомобилом, Милан је свесно долучио да иде пјешке до Острога, са циљем да се приближи својој светињи на јединствен начин, пише Блиц.

– Свјесно сам одлучио да идем својим ногама, упутио сам се на ходочашће ка нашој светињи. Да ли је било лако? Није. Да ли сам успио? Јесам! Уз помоћ добрих људи које сам срео и, наравно, уз божју помоћ – рекао је Милан у једном од својих видеа.
Иако је наилазио на изазове, попут физичког умора и тешких тренутака, Милан је добијао подршку од становника места кроз које је пролазио. Његова одлучност и оптимизам били су примјетни током цијелог путовања, а он је истицао да му је подршка људи који су пратили његово путовање била од великог значаја, посебно када би завршио дан раширивши шатор и оставши сам у тишини.

– На овом путу са мном су бог, мој ранац и мој оптимизам да ћу успети и стићи до највеће светиње. Будите моја подршка, то ће ми много значити, поготово када увече раширим шатор, распалим ватру и останем сам у тишини. Мораш да се привикнеш на мало туге у животу. Нећеш знати шта је права срећа ако не будеш имао са чим да је упоредиш – писао је Милан током путовања.

Током путовања, Милан је дијелио своје мисли и осјећања на друштвеним мрежама, истичући да му је вјера, оптимизам и упорност били ослонац у тешким тренуцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана