Љето резервисано за креативност и блогере – m:bloger конкурс

M:tel
Љето резервисано за креативност и блогере – m:bloger конкурс

Угријте прсте добрим текстом, инспиришите се сунцем и конкурсом компаније m:tel.

Од 1. јула па све до поноћи 31. августа 2016. године, биће отворен конкурс за избор најбољих блогера у БиХ под називом „m:bloger". Компанија m:tel овим конкурсом жели да промовише модерну културу писања, као и популарни феномен интерактивног „вођења дневника", односно блоговања.

На свом компанијском блогу на адреси blog.mtel.ba, m:tel је отворио рубрику на којој ће током трајања конкурса, сви заинтересовани аутори и ауторке моћи да се информишу о свим детаљима конкурса. Како би аутор блога могао аплицирати на овај конкурс, потребно је да је држављанин БиХ, старији од 18 година, те да на конкурс пошаље текст који је рађен управо за ове намјене, односно који раније није објављиван. Такође, како би се такмичили за најбоље m:blogere, потребно је да аутори, поред сопственог блога са најмање пет текстова објављених прије пријаве на конкурс, посједују и одговарајућу Facebook fan page страницу или профил везану за блог.

Како би помогао да се ојача и омасови блогерска сцена у БиХ, m:tel је за учествовање у овом конкурсу понудио вриједне награде најбољима, у виду прилике да остваре сарадњу са компанијом m:tel у периоду од годину дана, што подразумијева новчану накнаду од 3.000 КМ за освојено прво мјесто, 2.000 КМ за друго мјесто, те 1.000 КМ за освојено треће мјесто на конкурсу.

Тематски оквир текстова којим се аутори пријављују на конкурс дефинисан је темама из три задате категорије: „Технологија", односно текст на тему модерних технологија и телекомуникација, „Хероји из комшилука", која се тиче хуманитарних иницијатива, помоћи угроженима категоријама и мањинским групама, те „Промоција правих вриједности", гдје се обрађују теме из културе, умјетности, образовања, спорта и екологије. Аутори се могу пријавити само са једним блогом и једним текстом написаним на једном од три службена језика у БиХ, а његова дужина није ограничена.

Поред три главне награде, сви аутори који своје текстове пошаљу на овај конкурс имаће јединствену прилику да учествују на предавању које ће за њих организовати компанија m:tel, а на којем ће предавачи бити успјешне личности из регионалне блогосфере, када ће бити уприличено и проглашење најбољих изабраних блогова.

На добро познатом блогу компаније м:тел, током трајања овог конкурса свим ауторима заинтересованим за такмичење биће на располагању посебна рубрика „m:bloger", на којој могу пронаћи све потребне информације у вези са конкурсом, као и апликацију путем које се могу пријавити на конкурс, али и сва упутства и помоћ при одабиру теме.

m:tel – имате пријатеље!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана