Љекари у девет кантона у генералном штрајку

Срна
Љекари у девет кантона у генералном штрајку

Сарајево - Савез струковних синдиката доктора медицине и стоматологије Федерације БиХ /ФБиХ/ ступио је данас у генерални штрајк у којем учествује девет кантона, а у четири кантона обустављају рад.

Синдикат захтијева потписивање федералног колективног уговора за докторе медицине и стоматологије, а штрајк ће се проводити до испуњења захтјева.


Рад обустављају љекари у Тузланском кантону, Зеничко-добојском, Босанскоподрињском и Посавском кантону, а у Кантону Сарајево је заказан састанак с кантоналним премијером Елмедином Конаковићем, преноси "Кликс".

"Имали смо мање од двије седмице да испунимо све законске услове за штрајк, а с обзиром на то да то иде веома споро, поједине установе и кантони нису стигли испунити услове па штрајк почиње у девет кантона, а обустава рада ће ићи сукцесивно", рекао је предсједник Савеза струковних синдиката доктора медицине и стоматологије Рифат Ријад Заид.

Он је додао да од састанка с Конаковићем зависи да ли ће доћи до обуставе рада у Кантону Сарајево јер су, како каже, близу коначног договора и потписивања уговора.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана