Креће попис у 6.000 газдинстава

С. Ђ.
Креће попис у 6.000 газдинстава

Бањалука - Завод за статистику Републике Српске спровешће од 1. до 15. децембра годишње истраживање пољопривредних газдинстава за 2018. годину, а биће прикупљани подаци о површинама и оствареној производњи ратарских култура, поврћа, воћа и грожђа, као и о бројном стању стоке у Српској.

Из Завода су навели да ће анкетом бити обухваћено око 6.000 породичних пољопривредних газдинстава и газдинстава правних лица и предузетника на територији Српске.

Овим истраживањем ће се, према дефиницијама прописаним важећим ЕУ регулативама и методолошким упутствима и препорукама Евростата, доћи и до података о сточној производњи, клању стоке, производњи и употреби млијека у газдинству.
- Доћи ће се до података о промету властитих пољопривредних производа, радној снази, вриједности и површини купљеног и закупљеног пољопривредног земљишта, те средствима и услугама коришћеним у пољопривредној производњи - саопштено је из Завода за статистику.

Породична газдинства су одабрана случајним избором, а подаци за газдинства правних лица и предузетника биће прикупљени извјештајним методом.

- Прикупљени подаци користиће се искључиво у статистичке сврхе, а обезбиједиће основу за израду индикатора упоредивих на међународном нивоу - наводе из Завода.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана