Котор Варош: Бијег од блокаде у посљедњи час

В. К.
Котор Варош: Бијег од блокаде у посљедњи час

Котор Варош - Одлука о привременом финансирању за април требало би да буде усвојена данас на посебној сједници Скупштине општине Котор Варош, чиме ће привремено бити спријечен тотални финансијски колапс те локалне заједнице.

Због неусвајања буџета за ову годину и политичких превирања, општина од почетка године преживљава на одлукама о привременом финансирању, које су усвајане из мјесеца у мјесец, а посљедња за март јуче је истекла. Уколико не би била продужена, биле би обустављене све исплате из буџета.

Начелник Котор Вароша Далибор Вучановић из СНСД-а казао је да је упозорио Скупштину, коју чине одборници из СДС-а, ПДП-а и СДА, да општини пријети потпуна блокада и да је потребно донијети нову одлуку о привременом финансирању или усвојити буџет за 2015. годину, који је већ неколико пута безуспјешно предлагао.

- Предложени буџет је у процедури од новембра прошле године и прошао је процедуре, али није било воље да буде усвојен - казао је Вучановић.

Предсједник Општинског одбора ПДП-а Миодраг Петровић је казао да ће данас бити усвојена нова одлука о привременом финансирању и да ће тиме показати грађанима да им је стало да не буду обустављене исплате из буџета.

На основу досадашњих одлука о привременом финансирању општина је имала на располагању 390.000 КМ мјесечно, али због изостанка буџета нису могућа капитална улагања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана