Клокић: Обучити локалне невладине организације за писање пројеката

Д. Б.
Foto: Срна

ДОБОЈ - Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић истакао је потребу да се унаприједи сарадња јавних институција и организација цивилног друштва да би се обучио невладин сектор у локалним заједницама за писање ЕУ пројеката.

Клокић, који у Добоју присуствује радионици за представнике републичких институција и организација цивилног друштва, задовољан је што ће представници невладиног сектора бити у прилици да практичним примјерима представе усвојена знања.

Он је навео да ће овакве радионице организовати и у другим јединицама локалне самоуправе, појаснивши да је ријеч о наставку сарадње Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Српске и пројекта ЕУ за цивилно друштво.

Вођа пројекта ЕУ за цивилно друштво Игор Стојановић указао је на значај јачања ове сарадње у заједничком креирању пројеката за реализацију јавних политика у Републици Српској.

Представник Удружења грађана "Топер" из Добоја Снежана Шешлија сматра важним припрему писања пројекта, те указала на значај радионица у којима уско сарађују са представницима републичких институција. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана