Klokić: Obučiti lokalne nevladine organizacije za pisanje projekata

D. B.
Foto: Srna

DOBOJ - Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić istakao je potrebu da se unaprijedi saradnja javnih institucija i organizacija civilnog društva da bi se obučio nevladin sektor u lokalnim zajednicama za pisanje EU projekata.

Klokić, koji u Doboju prisustvuje radionici za predstavnike republičkih institucija i organizacija civilnog društva, zadovoljan je što će predstavnici nevladinog sektora biti u prilici da praktičnim primjerima predstave usvojena znanja.

On je naveo da će ovakve radionice organizovati i u drugim jedinicama lokalne samouprave, pojasnivši da je riječ o nastavku saradnje Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske i projekta EU za civilno društvo.

Vođa projekta EU za civilno društvo Igor Stojanović ukazao je na značaj jačanja ove saradnje u zajedničkom kreiranju projekata za realizaciju javnih politika u Republici Srpskoj.

Predstavnik Udruženja građana "Toper" iz Doboja Snežana Šešlija smatra važnim pripremu pisanja projekta, te ukazala na značaj radionica u kojima usko sarađuju sa predstavnicima republičkih institucija. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana