Једноставније процедуре за медицинску рехабилитацију

Срна
Једноставније процедуре за медицинску рехабилитацију

Бањалука - Фонд здравственог осигурања РС од наредне године максимално је поједноставио процедуру остваривања права на продужену медицинску рехабилитацију, коју ће моћи да остварују сва дјеца до 18 година, којима је потребна рехабилитација без комисијског одлучивања и ограничавања трајања.

Од наредне године дјеци до 18 година ће бити одобрена рехабилитација само на основу упутнице породичног доктора која се издаје на приједлог специјалисте одређене гране медицине, наведено је у саопштењу Фонда здравственог осигурања Српске.

Фонд је максимално поједноставио процедуру остваривања права на медицинску рехабилитацију за дјецу која имају дијагнозе предвиђене правилником фонда, попут церебралне парализе и других, како би било олакшано и родитељима и дјеци да правовремено и на што бржи и једноставнији начин остваре ово право. У случајевима посттрауматских стања, односно прелома код дјеце, омогућено је да дјеци буде обезбијеђен директан приступ рехабилитацији и након ванболничког збрињавања. Измјенама правилника повећан је и број дана предвиђен за медицинску рехабилитацију за одређене болести и стања. (

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана