Јавни позив за стамбено збрињавање младих брачних парова за десет дана

Срна
Јавни позив за стамбено збрињавање младих брачних парова за десет дана

НОВИ ГРАД - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је данас у Новом Граду да ће за десет дана бити расписан јавни позив за стамбено збрињавање младих брачних парова у руралним подручјима у оквиру пројекта чији је циљ демографска обнова и заустављање одлива становништва.

Давидовићева је, након састанка са начелником општине Мирославом Дрљачом, рекла новинарима да ће млади брачни парови моћи да се пријаве како би им Влада Српске помогла у смислу стамбеног збрињавања.

- То је вид подршке младом човјеку, заједно са субвенцијом Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде о чему је јавност већ информисана - рекла је Давидовићева.

Она је навела да је ријеч о пројекту демографске обнове Републике Српске, а односи се на неразвијене и изразито неразвијене оптине.

Корисници овог пројекта бити бирани конкурсном процедуром.

Давидовићева је рекла да је са начелником Новог Града разговарала и о раду спортских клубова, инфраструктурним објектима у области спорта, омладинском раду и омладинском организовању.

- Начелник ме информисао да општина помаже рад омладинских организација и младе који своју будућност виде на овим просторима. Осим тога, разговарано је и о помоћи најстаријем спортском клубу у БиХ - Фудбалском клубу "Слобода" који обиљежава 110 година постојања - рекла је Давидовићева.

Дрљача је рекао да у Новом Граду ради доста успјешних спортских клубова који окупљају велики број младих.

- Један од пројеката који је у плану тиче се Спортско-рекреационог центра Млакве у коме би сви спортски клубови имали свој простор - рекао је Дрљача.

Он каже да је идеја да се прво ријеше имовинско-правни односи на тој локацији, а да се након тога обави рекострукција комплетног простора, који ће бити основа за спортски туризам.

Дрљача истиче да општина Нови Град има добру сарадњу са омладинским организацијама, које се посебно активне када је ријеч о екологији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана