Измјене у саобраћају на путевима у Подрињу

Срна
Измјене у саобраћају на путевима у Подрињу

БАЊАЛУКА - Саобраћај се јутрос у Републици Српској и ФБиХ одвија без потешкоћа, измјене су актуелне на путевима у Подрињу због комеморативног скупа у Сребреници, као и на дионицама на којима се изводе радови.

Забрањен је собраћај за теретна возила укупне масе три и по тоне на дионицама Каракај-Власеница, Коњевић Поље-Братунац, дионица Братунац-Сребреница. Забрана је на снази до 20.00 часова, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На релацијама путева МЕЛ Бањ Брдо-Бијељина-Рача (до 20.07.2020.) и Мел Станић Ријека-Мел Каруше (до 15.07.2020) кретаће се ванредни превоз и возачи се моле за опрезнију вожњу на поменутим путним правцима и да поштују упутства лица из пратње.

Радови се изводе на ауто-путу Градишка-Бањалука, те путним правцима Љубиње-Требиње, Црна Ријека-Бјелајце, на подручју Власенице, Прњавора, Котор Вароша, Приједора, Брода, Бањалуке, те дионицама Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Дрињача-Милићи-Власеница, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Прибој-Лопаре, на дионици од Которског према Добоју, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ на снази је забрана кретања за возила масе веће од три и по тоне на свим путевима који из правца Сарајева, Кладња, Тузле и Зворника воде ка Сребреници.

На подручју ФБиХ забрањен је и превоз експлозивних материја.

Радови се у ФБиХ обављају у тунелима Орманица на дионици Сребреник-Орашје, Винац на путу Јајце-Доњи Вакуф и Јасен на путу Прозор-Јабланица. због чега је обустављен саобраћај, а у функцији су алтернативни правци.

Радови су и даље актуелни у тунелу Врандук код Зенице, те на мосту у насељу Рељево на путу Јошаница-Ступ гдје је саобраћај обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

У току су санације мостова на магистралним путевима Сребреник-Шићки Брод у мјесту Дреник, Олово-Семизовац преко ријеке Љубине, на улазу у Јајце, као и мост на петљи Блатуша код Зенице. На овим локацијама саобраћај се одвија успорено.

Радови су актуелни на путним правцима Бугојно-Горњи Вакуф/Ускопље, Груде-Посушје и Кисељак-Бусовача.

Када је ријеч о граничним прелазима тренутно се не чека дуже од 20 до 30 минута. На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни ПЦР или ЕЛИСА тест стар максимално 48 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана