Izmjene u saobraćaju na putevima u Podrinju

Srna
Izmjene u saobraćaju na putevima u Podrinju

BANjALUKA - Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i FBiH odvija bez poteškoća, izmjene su aktuelne na putevima u Podrinju zbog komemorativnog skupa u Srebrenici, kao i na dionicama na kojima se izvode radovi.

Zabranjen je sobraćaj za teretna vozila ukupne mase tri i po tone na dionicama Karakaj-Vlasenica, Konjević Polje-Bratunac, dionica Bratunac-Srebrenica. Zabrana je na snazi do 20.00 časova, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na relacijama puteva MEL Banj Brdo-Bijeljina-Rača (do 20.07.2020.) i Mel Stanić Rijeka-Mel Karuše (do 15.07.2020) kretaće se vanredni prevoz i vozači se mole za oprezniju vožnju na pomenutim putnim pravcima i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Radovi se izvode na auto-putu Gradiška-Banjaluka, te putnim pravcima Ljubinje-Trebinje, Crna Rijeka-Bjelajce, na području Vlasenice, Prnjavora, Kotor Varoša, Prijedora, Broda, Banjaluke, te dionicama Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Drinjača-Milići-Vlasenica, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Priboj-Lopare, na dionici od Kotorskog prema Doboju, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, te Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH na snazi je zabrana kretanja za vozila mase veće od tri i po tone na svim putevima koji iz pravca Sarajeva, Kladnja, Tuzle i Zvornika vode ka Srebrenici.

Na području FBiH zabranjen je i prevoz eksplozivnih materija.

Radovi se u FBiH obavljaju u tunelima Ormanica na dionici Srebrenik-Orašje, Vinac na putu Jajce-Donji Vakuf i Jasen na putu Prozor-Jablanica. zbog čega je obustavljen saobraćaj, a u funkciji su alternativni pravci.

Radovi su i dalje aktuelni u tunelu Vranduk kod Zenice, te na mostu u naselju Reljevo na putu Jošanica-Stup gdje je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su sanacije mostova na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod u mjestu Drenik, Olovo-Semizovac preko rijeke Ljubine, na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraćaj se odvija usporeno.

Radovi su aktuelni na putnim pravcima Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Kada je riječ o graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 20 do 30 minuta. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR ili ELISA test star maksimalno 48 časova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana