Хуманитарни концерт за Нађу Турудију

Срна
Хуманитарни концерт за Нађу Турудију

Приједор - У Приједору ће сутра бити одржан хуманитарни концерт са којег ће бити прикупљена средства за лијечење троипогодишње дјевојчице Нађе Турудије, која има ријетко обољење.

Овом хуманитарном акцијом прикупља се новац за Нађин пут у Италију, гдје би требало да је прегледа чувени гастроентеролог из Америке Алберто Пења, који долази у Европу након десет година.

Дјевојчица би у Италију требало да путује са мајком Душицом и дјечијим хирургом Сањом Синђић из београдске Дјечије клинике у Тиршовој.

Нађа Турудија из Приједора родила се са тешким и ријетким аномалијама урогениталног тракта и једини је пацијент са таквом дијагнозом у Европи.

"Рођена је без аналног и вагиналног отвора и одмах по рођењу имала је прву операцију, а за своје непуне четири године укупно шест", рекао је Нађин отац Младен.

Он каже да је Нађи, када је имала годину дана, дијагностикован улцерозни колитис од којег се ни до данас није излијечила, јер не подноси ниједну од испробаних терапија.

"Једина нада нам је чувени гастроентеролог Алберто Пења, који је врхунски стручњак за ову област и који је имао 300 операција, али ниједан случај као Нађин", рекао је Турудија.

Хуманитарни концерт "За Нађу" биће одржан сутра у приједорској дворани "Младост" са почетком у 19 часова, а цијена улазнице је 3 КМ.

Иницијатор и организатор хуманитарног концерта је Изворна група "Ново Поткозарје" из Приједора, а осим њих на концерту ће наступити и културно-умјетничка друштва "Доктор Младен Стојановић", "Милан Егић", "Козара" "Кнешпоље", група Јандрино јато, Драган и Дивна Стојисављевић, Ранко Стојановић, Крајишници Боро и Сале и Момо Станић.

Младен ради у пилани у Српцу, а супруга Душица није запослена. Из Приједора су се преселили у Бањалуку како би били ближе Клиничком центру. Осим Нађе, имају и двогодишњег сина.

Помоћ за лијечење мале Нађе може се уплатити на жиро рачун број 5551000020669213 у Новој банци, који је отворен на име Душица Турудија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана