Фискални рачуни написали 52.000 марака казни

Срна
Фискални рачуни написали 52.000 марака казни

Бањалука - Инспектори Пореске управе РС обавили су од 2. до 14. априла 176 контрола промета путем фискалних каса и у 86 случајева утврдили неправилности, те су издали 89 прекршајних налога на укупан износ казне од 52.050 КМ.

Из Пореске управе саопштили су да је за 34 пореска обвезника изречена мјера привремене забране обављања дјелатности у трајању од 15 дана због неиздавања фискалних рачуна.

У саопштењу се наводи да су инспектори у оквиру ових контрола открили и два непријављена радника.

- Пореска управа ове појачане контроле врши у оквиру раније најављене кампање "Корак предузми, рачун узми", чији је циљ подизање свијести грађана о значају узимања фискалног рачуна, јер се управо узимањем рачуна даје допринос у борби против сиве економије и повећава економска снага Српске - подсјећају из Пореске управе.

Наглашавају да ће инспектори и у наредном периоду наставити да контролишу пословне субјекте у извршавању ове законске обавезе с циљем побољшања пореске дисциплине обвезника када је ријеч о обавези издавања фискалних рачуна након сваке куповине или извршене услуге.

- Наглашавамо да неиздавање фискалних рачуна од пореских обвезника показује да је њихово пословање нелегално, и значи неприказивање прихода и утају пореза - тврде у Пореској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана