Eva скупља за десет фенинга

Анита Јанковић
Eva скупља за десет фенинга

Бањалука - Поједине врсте цигарета од почетка овог мјесеца у БиХ су поскупјеле за десет фенинга по паклици, а нови удар на џеп пушача услиједиће идућег мјесеца.

Пушачи од почетка септембра за десет фенинга више по паклици плаћају пет врста цигарета "Eva" Фабрике дувана Бањалука. Тако се цигарете "Eva Secret Hi Beautifu l" и "Eva Secret Salut Cherie" умјесто за 4,30 сада продају за 4,40 КМ, док је нова цијена "Eva Slims Blue", "Eva Slims Yellow" и "Eva Slims One" 4,30 КМ.

- Фабрика дувана Бањалука је још 29. јула пријавила нове малопродајне цијене за ове врсте цигарета - казали су у Управи за индиректно опорезивање (УИО) БиХ.

Наглашавају да је компанија "Imperial Tabacco BH" из Сарајева 30. августа пријавила нове малопродајне цијене за двије врсте цигарета "West", које ће важити од 1. октобра.

- Нова цијена паклице цигарета "West Red" и "West Silver" биће четири марке умјесто досадашњих 3,90 - навели су у УИО.

Талас поскупљења цигарета у БиХ траје од 1. априла, када је порасла цијена пет производа "Творнице дувана Ровињ" у просјеку за десет до 20 фенинга по паклици. Такође компанија "Филип Морис БХ" из Сарајева је 17. јуна пријавила нове малопродајне цијене за двије врсте цигарета "марлборо", које су поскупјеле за 20 фенинга по паклици и сада коштају 5,20 КМ.

Порески обвезници и друга лица која се баве прометом цигарета и дувана дужни су да мјесец прије подизања цијена обавијесте УИО о новим цјеновницима.

Нове врсте цигарета на тржишту

У Управи за индиректно опорезивање БиХ с у истакли да ће се ускоро на тржишту БиХ наћи нове врсте цигарета.

- Из компаније "ТДР" д.о.о. Сарајево су нам пријавили пласирање нових врста дуванских производа на тржишту БиХ и то "Dunhill Blonde Blend", "Dunhill Master Blend", "Dunhill Distinct Blend", "Dunhill Slims Gold" и "Dunhill Slims Silver" које ће бити продаване по 4,50 КМ. На тржишту ће пласирати и "Walter Wolf White Icon Demi" и "Walter Wolf Блецк Icon Demi" по цијени од четири КМ, као и "Walter Wolf Premium Gold" и "Walter Wolf Premium Silver" који ће коштати 4,50 КМ - рекли су у УИО.

Нове цијене цигарета од септембра

"Eva Secret Hi Beautifu l" - 4,40 КМ

"Eva Secret Salut Cherie" - 4,40 КМ

"Eva Slims Blue"- 4.30 КМ

 "Eva Slims Yellow" - 4,30 КМ

"Eva Slims One"- 4,30 КМ

Нове цијене цигарета од 1. октобра

"West Red" 4 КМ

"West Silver"- 4 КМ

_

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана