Дочек најлуђе ноћи најјефтинији код грофа Дракуле

Драгана Келеч
Дочек најлуђе ноћи најјефтинији код грофа Дракуле

Бањалука - Новогодишњи празници уз еуфорију коју носе са собом доносе и вјечно питање гдје дочекати најлуђу ноћ због чега су туристичке агенције већ спремиле богату понуду аранжмана, а међу најјефтинијима је дочек у Трансилванији.

И док једни стару годину желе испратити у кућној атмосфери, ресторану или кафићу у кругу породице и пријатеља, други су за нове изазове и дестинације. Остварење жеља зависи углавном од дебљине новчаника, а у туристичким агенцијама кажу да имају понуде за свачији џеп.

Егзотичне и далеке дестинације увијек су најпримаљивије, али и најскупље. Међутим, и за оне са тањим џепом у понуди су многобројни аранжмани у иностранству.

Помоћник директора туристичке агенције "Цептер паспорт" у Бањалуци Јасминка Андрић каже да имају широку лепезу аранжмана.

- Међу најскупљим су Дубаи и Анадалузија са Мадридом, док је доста јефтиније најлуђу ноћ провести у Бечу, Братислави, Атини или Истанбулу - казала је Андрићева и додала да имају припремљен и бус изненађења који вози на непознату дестинацију и у тај аранжман је укључен дочек и реприза Нове године за шта је потребно издвојити 339 марака.

И у агенцији "Себастијан" имају велики број аранжмана.

- Најскупљи аранжман за прославу Нове године је Тајланд, гдје је за 14 дана потребно уплатити 3.300 марака, док је најјефтинији петодневни аранжман у Трансилванији и кошта 140 марака - истакли су у овој агенцији.

Новогодишње празнике припремљени дочекују и у туристичкој агенцији "Вуковић" у Приједору.

- Међу најпримамљивијим аранжманима је Нова година у Венецији, који кошта 259 марака - кажу у овој агенцији.

Из агенција поручују да имају за свакога по нешто, и да су задовољни продајом аранжмана.

- Веома добро иде продаја готово свих путовања, па чак и оних који су прилично скупи за наше стандарде - кажу у агенцијама.

Тамара Ђ. из Добоја каже да ће ове године са сестром и пријатељицама отпутовати у срце Румуније.

- Најважније је што нам не треба много новца, јер Румунија није далеко, а ни превише скупа. Таман бисмо толико пара потрошиле у добојским кафићима и за куповину одјеће за прославу. Овако ћемо имати прилику да посјетимо "Дракулин родни крај" - са смијешком каже ова млада Добојка.

Цијене аранжмана

Тајланд - 3.300

Андалузија са Мадридом - од 1.711

Дубаи - од 1.662

Истанбул - 409

Беч и Братислава - 299

Венеција - 249

Атина - 272

Краков - 180

Трансилванија - 140

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана