Ђајић: Српска има савремен УКЦ

Срна
Ђајић: Српска има савремен УКЦ

БАЊАЛУКА - Република Српска данас има савремен Универзитетски клинички центар који је у рангу са клиничким центрима Европе и свијета, рекао је генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић.

Након посјете делегације и менаџмента Универзитетског клиничког центра Љубљана УКЦ-у у Бањалуци, Ђајић је рекао да је задовољан чињеницом да су имали прилику да гостима из Словеније покажу да и Република Српска има веома добар УКЦ, који је у многим стварима раме уз раме са клиничким центрима Европе и свијета.

Ђајић је изразио захвалност руководству УКЦ-а Љубљана на едукацији запослених из УКЦ-а Српске и на унапређењу лијечења пацијената.

Директор за медицинске послове УКЦ-а Љубљана Јадранка Бутуровић Пониквар рекла је да је од 2018. године више пута обилазила УКЦ у Бањалуци и имала прилику да прати импресиван развој и напредак, те да јој је посебно драго да се то дешава у сарадњи са УКЦ-ом Љубљана.

Главна сестра УКЦ-а Љубљана Зденка Мрак рекла је да је први пут у посјети УКЦ-у Републике Српске, те да је одушевљена инфраструктуром, опремом, те професионалним радом људи у овом центру.

Сарадња УКЦ-а Републике Српске са УКЦ-ом Љубљана траје годинама, а формализована је споразумом о сарадњи прије више од четири године.

У УКЦ-у Љубљана у протеклом периоду едуковано је више од 150 медицинских радника из УКЦ-а Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана