Чубриловић подржао рад удружења “Коријени”

Срна
Чубриловић подржао рад удружења “Коријени”

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић примио је данас у Бањалуци делегацију Удружења “Коријени” истакавши да је веома важна улога и активност овог удружења које успоставља, унапређује и проширује сарадњу између матице и српске дијаспоре.

Дајући подршку њиховом раду, на данашњем састанку Чубриловића и делегације овог удружења постигнута је сагласност да је неопходно уложити додатне напоре на јачању културних, просвјетних и образовних веза, али и већу сарадњу у области привреде, предузетништва и приватне иницијативе.

Сагговорници су нагласили да је веома важно створити повољнији пословни амбијент и поједноставити процедуре како би представници српске дијаспоре који имају приватне компаније и неопходан капитал, могли несметано да покрећу бизнис у локалним заједницама из којих је њихово поријекло, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Представници Удружења “Коријени” указали су на значај одржавања Форума дијаспоре у Бањалуци и потребу спровођења закључака, међу којима је формирање канцеларије за дијаспору и успостављање неопходне базе података.

У делегацији Удружења “Коријени” били су Стојан Стевановић, предсједник Удружења из Цириха, Мирјана Стојановић Тривунчевић, предсједник Удружења “Коријени” из Бањалуке, и Ђорђе Пантелић, члана Предсједништва Удружења “Коријени” из Новог Сада.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана