Čubrilović podržao rad udruženja “Korijeni”

Srna
Čubrilović podržao rad udruženja “Korijeni”

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović primio je danas u Banjaluci delegaciju Udruženja “Korijeni” istakavši da je veoma važna uloga i aktivnost ovog udruženja koje uspostavlja, unapređuje i proširuje saradnju između matice i srpske dijaspore.

Dajući podršku njihovom radu, na današnjem sastanku Čubrilovića i delegacije ovog udruženja postignuta je saglasnost da je neophodno uložiti dodatne napore na jačanju kulturnih, prosvjetnih i obrazovnih veza, ali i veću saradnju u oblasti privrede, preduzetništva i privatne inicijative.

Saggovornici su naglasili da je veoma važno stvoriti povoljniji poslovni ambijent i pojednostaviti procedure kako bi predstavnici srpske dijaspore koji imaju privatne kompanije i neophodan kapital, mogli nesmetano da pokreću biznis u lokalnim zajednicama iz kojih je njihovo porijeklo, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Predstavnici Udruženja “Korijeni” ukazali su na značaj održavanja Foruma dijaspore u Banjaluci i potrebu sprovođenja zaključaka, među kojima je formiranje kancelarije za dijasporu i uspostavljanje neophodne baze podataka.

U delegaciji Udruženja “Korijeni” bili su Stojan Stevanović, predsjednik Udruženja iz Ciriha, Mirjana Stojanović Trivunčević, predsjednik Udruženja “Korijeni” iz Banjaluke, i Đorđe Pantelić, člana Predsjedništva Udruženja “Korijeni” iz Novog Sada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana