Чубриловић: Набавити нове локомотиве за “Жељезнице РС”

Агенције
Чубриловић: Набавити нове локомотиве за “Жељезнице РС”

Бањалука - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је у Пољској разговарао са руководством компаније “Мултико”, која производи дизел и електро локомотиве, о реконструкцији и набавци нових локомотива за потребе “Жељезница Републике Српске”, преносе агенције.

- Руководству ове компаније изнијели смо потребе “Жељезница”, а они су нас упознали о квалитету својих производа који задовољавају све стандарде и прописе - рекао је Чубриловић након дводневне посјете Кракову.

Према његовим ријечима, реконструкција и набавка нових локомотива допринијеће модернизацији “Жељезница Републике Српске”, унаприједиће њихове услужне дјелатности и представљаће подршку набавци основних средстава за “Жељезнице”.

Он је додао да ће у току јуна инжењери компаније “Мултико” доћи у “Жељезнице Републике Српске” да би били настављени разговори.

- “Жељезнице” имају потребу за великим средствима, а Влада Српске и Министарство финансија оцијениће колике су могућности улагања. Ако се стотине милиона КМ улаже у путеве, треба да се улаже и у “Жељезнице”, јер и оне имају потребе за таквом врстом инвестиција, као предузеће које је подршка тешкој индустрији и привреди Српске - сматра Чубриловић.

У посјети Пољској са Чубриловићем је боравио и генерални директор “Жељезница Републике Српске” Драган Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана