Чекање рјешења за пензију постало прошлост

Д. О.
Чекање рјешења за пензију постало прошлост

Бањалука - Фонд пензијско-инвалидског осигурања РС у 2016. години остварио је најбоље резултате у свим аспектима пословања до сада, казао је директор овог фонда Младен Милић.

- Иза нас је још једна тешка година у којој је фонд у складу са планом и програмом рада у потпуности испунио све задатке - истакао је Милић.

У протеклој години, како каже Милић, сви комплетирани захтјеви за остваривање права били су ријешени у року од седам до 15 дана.

- На крају године имали смо 1.300 комплетираних захтјева, а 1.800 некомплетних за које чекамо податке из иностранства. Мјесечно ријешимо око 2.200 захтјева - истиче Милић.

Он подсјећа да је крајем јула 2011. године, када је стигао на чело фонда, наслиједио 30.000 неријешених захтјева.

Милић додаје и да су успјешно наставили акцију "СТОП преварама, до пензије поштено".

- Само лани спријечили смо вишемилионску исплату нелегалним корисницима, а од 2012. године до данас по том основу у буџету је остало око 30 милиона КМ - нагласио је Милић.

Каже и да је побољшана структура корисника права. Поред наведеног, побољшан је и однос између броја осигураника и корисника права са 1,13 на 1,16:1, а раст броја корисника права на инвалидску пензију је био негативан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана