Бихаћ санира штету коју су направили мигранти

nezavisne.com
Бихаћ санира штету коју су направили мигранти

Бихаћ - На подручју Бихаћа у току је реализација неколико пројеката које проводи Међународна организација за миграција (ИОМ) у склопу програма који је назван “Иницијатива социјалне кохезије Унско-санског кантона”.

Ради се о пројекту чија је укупна вриједност више од милион марака и финансира се средствима Велике Британије, а намијењен је локалним заједницама у УСК у којима бораве мигранти.

Према ријечима Кристине Шешлије, представнице ИОМ-а, у току је санација парка Борићи, гдје се мјесецима налазило импровизовано шаторско насеље, у којем су боравили мигранти. “Радимо на уређењу тог парка, као и трим стазе која се тамо налази и која је страдала током боравка миграната. Пројекат подразмијева рехабилитацију шуме борова на том локалитету, као и садњу нових стабала. Такође, у наредном периоду услиједиће и уређење Партизанског гробља, које се налази у склопу парка”, истакла је Шешлија. Она је додала како су градским властима у међувремену  испоручене нове дрвене клупе и канте за смеће, које су раније оштетили мигранти.

Савјетник градоначелника Бихаћа Един Морањкић рекао је да је у склопу поменутог пројекта предузећу “Комрад” додијељено ново возило за одвоз смећа, а осигурано је и 200.000 марака за реконструкцију и уређење градског стадиона. Новцем из поменутог пројекта урађена је расвјета у неколико приградских насеља и она ће ускоро бити пуштена у употребу. Међутим, у Бихаћу су све гласнији критичари који сматрају како се  новцем који се издваја у поменуте сврхе, градске власти  у ствари покушавају одобровољити за прихват нових миграната, чији се долазак очекује на прољеће.

Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић недавно се огласио тим поводом и поручио како Бихаћ нема капацитета нити могућности за пријем нових страних држављана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана