Без струје Братунац, Гацко, Билећа, Љубиње

Срна
Без струје Братунац, Гацко, Билећа, Љубиње

Требиње - Општине Гацко, Билеће и Љубиње од синоћ су без електричне енергије због квара на далеководима, потврдио је Срни Небојша Рикало руководилац техничких послова "Електро-Херцеговине" Требиње.

Он каже да су општине Гацко и Билећа остале без струје због квара на 110-киловолтном далеководу Требиње-Билећа, који би требало да санирају екипе "Електропреноса БиХ" у чијој је надлежности овај далековод.

Рикало је рекао да ће општина Љубиње привремено добити струју са станице Величани, док не буде саниран 35-киловолтни далековод Столац-Љубиње.

Он је навео да ће екипе "Електро-Херцеговине" санирати кварове на дијелу требињске општине, напомињући да један дио далековода припада општини Столац у Федерацији БиХ.

Због пада електростубова без струје су и подручја Јасен и Љубомир у Требињу.

Рикало напомиње да се интезивно ради и на отклањању кварова, који су проузроковали нестанак електричне енергије у невесињским селима.

Братунац и велики број села без струје

Братунац и већи број села у тој и сребреничкој општини већ неколико часова су без струје због кварова на електромрежи, које су изазвале обилне сњежне падавине.
Радници "Електродистрибуције" су на терену, али у овој фирми нису могли дати одговор када ће се нормализовати електроснабдијевање, јер је ријеч о већем броју кварова на разуђеној електромрежи.

Урбани дио Сребренице, након неколико краћих прекида у електроснабдијевању током ноћи, данас има уредно напајање струјом.

У сребреничкој општини и даље је већина локалних путева у брдском и планинском подручју непроходна, јер снијег и даље пада и брзо затрпава и прочишћене путне дионице.

Регионални путеви у ове двије општине су проходни, али се саобраћај одвија отежано због воде и расквашеног снијега на коловозима.

Снабдијевање водом Сребренице и Братунца за сада је уредно, а у службама локалне Цивилне заштите кажу да су у порасту водостаји свих ријека у средњем Подрињу, али да нема опасности од њиховог изливања.

Телефонски и интернет саобраћај у Сребреници нормало функционишу, док су у Братунцу и селима гдје нема напајања електричном енергијом у прекиду фиксна телефонија.

Угроженог становништва у овим општинама нема, потврдили су штабови Цивилне заштите.

"Романијапутеви": Сви путеви проходни и очишћени

Источно Сарајево - Сви магистрални и регионални путеви на подручју Сарајевско-романијске регије су проходни и очишћени, без обзира што снијег интензивно пада, рекао је јутрос Срни технички директор соколачког предузећа "Романијапутеви" Драган Булошчић.
"Саобраћај се одвија без потешкоћа, мада у подножју превоја има тешких возила и камиона који повремено чекају на бољу проходност", додао је Булошчић.

Према његовим ријечима, екипе "Романијапутева" су на терену, путеви су посути сољу, па се може очекивати стабилизација услова за вожњу упркос чињеници да снијег и даље пада.

Булошчић је потврдио да су оба правца према Јахорини, и преко Пала и преко Требевића, проходна и безбједна за саобраћај, те додао да су екипе "Романијапутева" спремне да обезбиједе несметано одвијање саобраћаја и током викенда, када се на овим правцима очекује већи број возила.

Он каже да на путним правцима, које одржавају "Романијапутеви", нема никаквих забрана кретања возила, те да једино саобраћајна полиција превентивно упозорава возаче на кориштење зимске опреме и додатну пажњу у саобраћају.

У надлежности "Романијапутева" је одржавање и чишћење магистралних и регионалних путева на Сарајевско-романијској регији, а међу приоритетима су оба путна правца према Јахорини, преко Пала и Требевића.

Укупна дужина ових дионица је око 600 километара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана