Анализа објава Пореске управе потврдила квалитет

М. М. Б.
Анализа објава Пореске управе потврдила квалитет

БАЊАЛУКА - Иако се о порезима, доприносима, утајама и контролама које су у надлежности Пореске управе РС често полемише у јавности, рад те институције лани је оцијењен више него добар ако се погледају објаве у медијима јер је у свега 0,18 одсто случајева било негативних коментара.

У анализи медијске експонираности Пореске управе РС за прошлу годину наведено је да је укупно медијско појављивање у јавности оцијењено као неутрално и исказано у проценту од 74,4 одсто. Када је ријеч о позитивним објавама о раду те институције, тај проценат износи 25,38 одсто, док је негативан тон у укупном збиру испод један одсто и износи свега 0,18 одсто.

- Такав податак је испод сваке статистичке грешке и занемарљив у оцјени медијске присутности Пореске управе РС. Негативно извјештавање о раду било је на интернету, те у неколико објава у штампаним медијима. На основу тога може се закључити да је то показатељ квалитетног рада и саопштења Пореске управе - наведено је у анализи.

У анализи који је урадила агенција "Нинамедиа" наводи се да је укупан број негативних објава о ПУРС-у осам, од чега се шест односи на казне за примање мита инспекторима Подручне јединице у Приједору.

Популарност и доступност су учинили да интернет у већини земаља постане основни дио пакета пословних информација, па су интернет медији пренијели највећи број објава везаних за Пореску управу и то 84,9 одсто.

- Слиједе штампани медији са значајно мањим бројем објава и то 9,73 одсто, а електронски медији и друштвене мреже су објавиле, оквирно, једнак број објава везаних за рад ПУРС-а - наведено је у анализи, која је показала да су се у медијима лани појавиле 632 објаве о директору Пореске управе РС  Горану Маричићу.

Најпозитивнији однос према објавама о Маричићу имају електронски медији и тај проценат је скоро 85 одсто позитивног тоналитета у објавама.

У већини других институција које смо контактирали навели су да немају анализе колико је позитивних и негативних објављивања у медијима о њиховом раду.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана