Активно 19 пожара у Херцеговини, на терену и полиција

Срна
Активно 19 пожара у Херцеговини, на терену и полиција

Билећа - На подручју источне Херцеговине активно је 19 пожара, који не угрожавају стамбене објекте и имовину грађана, речено је Срни у Регионалном центру Републичке управе Цивилне заштите у Билећи.

У општини Билећа активно је седам пожара и то у селима Звијерина, Подгорје, Граница, Давидовићи, Симијова, Селишта према селу Прераца, као и пожар на градској депонији у мјесту Љубишићи.

Из Центра су навели да се из правца Црне Горе шири велики пожар према селу Трновица у општини Билећа.

Наведени пожари не угрожавају стамбене објекте и имовину грађана.

На подручју општине Љубиње активни су пожари у селима Броћник, Лугошуња и Жабица, као и пожар у селу Жрвањ који се шири према планини Видуши.

Како су навели из Центра, ватрогасци су данас пријавили да непознато лице изазива пожаре на подручју села Жрвањ у општини Љубиње, због чега је полиција на терену.

“Ватрогасци су данас пријавили да сумњају да непознато лице на сваких 500 метара подмеће пожаре, јер како они угасе, тако избије нови пожар па је полиција на терену”, кажу у Регионалном центру.

На подручју општине Гацко активан је пожар у селу Бодежишта који је пријетио да угрози стамбене објекте мјештана, као и пожари у селима Липник, Браичевићи и Церница који се због неприступачног терена не гасе.

У општини Невесиње активни су пожари у мјестима Колешко, Ковачићи и Удрежње, док је пожар у селу Залом угашен.

На подручју Требиња и даље је активан пожар на Требињским брдима, али је знатно мањег интензитета и не гаси се због неприступачног терена.

У општини Берковићи нема активних пожара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана