Аеродром у Маховљанима отворен за мање авионе

М. М. Б.
Аеродром у Маховљанима отворен за мање авионе

БАЊАЛУКА - Писту “Аеродрома РС” од петка користе мањи авиони, а уређење стазе и остали радови у овом јавном предузећу биће завршени и прије рока, односно 15. фебруара.

Вршилац дужности директора “Аеродрома РС” Милан Рачић рекао је “Гласу Српске” да је до сада много посла урађено на уређењу писте.

- Радимо пуном паром. Све ће, према садашњим прогнозама, бити завршено и прије плана. Од петка смо отворили писту за авионе до одређене категорије и то за потребе Владе Српске, али и осталих субјеката - навео је Рачић и додао да ће за све радове бити утрошено око 900.000 марака.

Он је нагласио да ће након што заврше све што су планирали обавијестити авио-компаније са којима сарађују.

Рачић је подсјетио да је епидемиолошка ситуација резултовала отказивањем великог броја летова те да су због тога компаније које саобраћају из Маховљана, односно “Виз ер” и “Рајанер” суспендовале већи број летова у јануару и фебруару.

- Због свега тога ми смо то вријеме искористили да завршимо многе радове и припремимо се боље за сезону. У плану је повећање броја дестинација, а очекујемо и више летова према постојећим дестинацијама - додао је Рачић.

Летови су обустављени од 15. јануара и тада је почела санација писте и остали радови у овом јавном предузећу.

Влада Српске је на сједници прошле седмице потврдила да ће ово јавно предузеће на име субвенција добити 1,9 милиона марака из буџета. Тај новац биће утрошен за обезбјеђење редовног пословања и одржавање ваздушног саобраћаја са овог јединог међународног аеродрома у Српској. Субвенције овом предузећу биће исплаћене у једнаким мјесечним износима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана