Универзитет у Бањалуци оставио неизбрисив печат

С. Ђ.
Универзитет у Бањалуци оставио неизбрисив печат

Бањалука - Универзитет у Бањалуци оставио је неизбрисив печат у развоју Српске, али је потребно уложити још напора и новца да његови капацитети буду ојачани како би био сврстан у ред референтних установа у региону и свијету.

Рекао је то јуче предсједник РС Милорад Додик прије свечане академије којом је Универзитет у Бањалуци обиљежио 43 године рада. Он је честитао Дан Универзитета, те пожелио успјех свим професорима и студентима.

- Многи студенти овог универзитета данас су на руководећим мјестима, доносе важне одлуке, а тако ће бити и у будућности - рекао је Додик и додао да су многи школовање наставили у престижним свјетским установама, што говори да имамо талената, али и систем образовања који може да их припреми.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин истакао је да ова институција чини све напоре да би унаприједила свој рад, али и студентски стандард.

- У скорије вријеме биће завршена реконструкција павиљона један и два, чиме ће се стећи оптимални услови за студирање и смјештај студената. Ради се и на већем учешћу наставника и сарадника у пројектима, нарочито оним који се финансирају из међународних и фондова ЕУ - истакао је Гајанин.

Међу 17 најбољих дипломаца Универзитета, који су јуче добили Златну значку, је и студент генерације Електротехничког факултета Александар Келечевић са просјеком оцјена 9,58, који је рекао да је усхићен, те да је ово признање потврда да труд током школовања није био узалудан.

Универзитет у Бањалуци је основан 7. новембра 1975. године, а данас има 17 факултета. На овој установи од њеног оснивања дипломирало је више од 30.000 студената.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана