Univerzitet u Banjaluci ostavio neizbrisiv pečat

S. Đ.
Univerzitet u Banjaluci ostavio neizbrisiv pečat

Banjaluka - Univerzitet u Banjaluci ostavio je neizbrisiv pečat u razvoju Srpske, ali je potrebno uložiti još napora i novca da njegovi kapaciteti budu ojačani kako bi bio svrstan u red referentnih ustanova u regionu i svijetu.

Rekao je to juče predsjednik RS Milorad Dodik prije svečane akademije kojom je Univerzitet u Banjaluci obilježio 43 godine rada. On je čestitao Dan Univerziteta, te poželio uspjeh svim profesorima i studentima.

- Mnogi studenti ovog univerziteta danas su na rukovodećim mjestima, donose važne odluke, a tako će biti i u budućnosti - rekao je Dodik i dodao da su mnogi školovanje nastavili u prestižnim svjetskim ustanovama, što govori da imamo talenata, ali i sistem obrazovanja koji može da ih pripremi.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin istakao je da ova institucija čini sve napore da bi unaprijedila svoj rad, ali i studentski standard.

- U skorije vrijeme biće završena rekonstrukcija paviljona jedan i dva, čime će se steći optimalni uslovi za studiranje i smještaj studenata. Radi se i na većem učešću nastavnika i saradnika u projektima, naročito onim koji se finansiraju iz međunarodnih i fondova EU - istakao je Gajanin.

Među 17 najboljih diplomaca Univerziteta, koji su juče dobili Zlatnu značku, je i student generacije Elektrotehničkog fakulteta Aleksandar Kelečević sa prosjekom ocjena 9,58, koji je rekao da je ushićen, te da je ovo priznanje potvrda da trud tokom školovanja nije bio uzaludan.

Univerzitet u Banjaluci je osnovan 7. novembra 1975. godine, a danas ima 17 fakulteta. Na ovoj ustanovi od njenog osnivanja diplomiralo je više od 30.000 studenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana