Вода из бунара кориштена за пиће у кафићу, огласили се из бијељинског "Водовода"

ГС
Вода из бунара кориштена за пиће у кафићу, огласили се из бијељинског "Водовода"

БИЈЕЉИНА - Власник угоститељског објекта који се налази у оквиру ЗЕВ „Суперета“ користио је сопствени извор снабдијевања водом, односно бунар, а његове пумпе имале су у одређеном тренутку већи притисак од оног у градској мрежи те је дошло до преласка воде у систем који снабдијева станаре зграде.

Поводом проблема који се односи на загађену воду у згради “Суперета” у Улици кнегиње Милице у Бијељини, огласио се Драгиша Танацковић, в.д. директора предузећа „Водовод и канализација“ из Бијељине.

- Станари су нам се раније обратили са већ урађеним анализама, а након што смо их поновили, видјело се да је вода без присуства хлора, што одмах указује да није ријеч о градској води - изјавио је Танацковић.

Танацковић је за ИнфоБијељину навео да је „Водовод“ одмах урадио анализу воде у лабораторији предузећа и да су, након првог налаза, испитивања узорака настављена свакодневно. Он наглашава да је хигијенски неисправна вода дошла у систем и да су инсталације биле запрљане, због чега је претходних дана вршена дезинфекција цијеви.

– Дезинфекција је урађена у систему који користе станари, а у уторак је рађена и у цијевима које користи кафић. Евидентно је да је сопствени извор снабдијевања воде постојао и да је кориштен за локал, кафић, те да је вода доспјела и до станара. Ми смо од првог дана овог случаја обезбиједили цистерну питке воде за станаре, иако то није обавеза „Водовода“, али смо жељели да помогнемо људима у оквиру наших могућности. Цистерна са питком водом је мијењана свакога дана - додао је Танацковић.

Он каже да „Водовод“ не познаје систем сопственог снабдијевања и да је тај начин кориштења воде у надлежности других установа.

– Наше овлаштење је до водомјера и сада је обавеза локала да користи градску воду. Комунална полиција и друге инспекције требало би да утврде начин на који је урађен бунар, односно да ли постоје дозволе, сагласности, пројекат. Сопствени извор снабдијевања може бити допуштен у оквиру обезбјеђивања техничке воде, али ми смо у овој ситуацији утврдили да је таква вода кориштена као конзумна, што може бити изузетно опасно, и одмах смо је искључили – рекао је Танацковић.

Подсјетимо, Полицијска управа Бијељина запримила је двије пријаве у вези са проблемима који се односе на воду у згради “Суперета” у Улици кнегиње Милице, те је истрага у току, а Окружно јавно тужилаштво Бијељина је отворило предмет, потврђено је порталу ИнфоБијељина.

Из Полицијске управе Бијељина су навели да је Полицијска станица Бијељина 11. новембра запримила пријаву предсједника ЗЕВ “Суперета“ да је дошло до загађења воде за пиће у цјевоводу зграде у Улици кнегиње Милице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана