Вишковић: Тражиће се нови извођач за дионицу ауто-пута Добој-Вукосавље

Срна
Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

БАЊАЛУКА- Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је у Народној скупштини Српске да се наставља изградња ауто-путева Српске, те да ће за дионицу од Добоја до Вукосавља бити тражен нови извођач.

Вишковић је рекао да Република Српска има 120 километара изграђених ауто-путева, да се радови изводе на ауто-путу Бањалука-Приједор, ради се на изградњи ауто-пута од Раче до Бијељине, те на обилазници око Добоја - Путниково брдо.

- Имамо потписане извођачке радове и са кинеским компанијама и за ауто-пут Вукосавље-Брчко и ауто-пут Брчко-Бијељина - рекао је Вишковић у Народној скупштини током тачке питања предсједнику Владе Републике Српске.

Он је рекао да је једино отворено питање дионица од Добоја до Вукосавља од око 35 километара.

- Обратио сам се ЕБРД-у да питам да ли они одустају од суфинансирања гранта за изградњу тог дијела пута. Одговорили су да не одустају, али да у овом моменту политичка ситуација у БиХ није за њих задовољавајућа, па чекају да се то ријеши. Ми ћемо на основу тог дописа тражити другог извођача за изградњу ауто-пута од Добоја према Вукосављу - рекао је Вишковић.

Вишковић је рекао да је први пут у историји Републике Српске ова Влада у априлу, током мање од 20 дана, исплатила пензије и за март и за април у износу већем од 300 милиона КМ.

Он је рекао да Српска трпи огромне притиске и покушаје оспоравања нормалног функционисања.

- Редовно исплаћујемо сва примања из буџета која се односе на текућу потрошњу - истакао је Вишковић.

Он је рекао да је Српска за прва четири мјесеца ове године вратила 216 милиона КМ више дуговања него што се задужила, што такође говори о њеној финансијској позицији.

Премијер је рекао да је Законом о обавезном здравственом осигурању уведена и мјера бесплатних пренаталних тестова за труднице ради побољшања пронаталитетне политике.

- Управни одбор /Фонда здравственог осигурања Српске/ рефундира у износу од 700 КМ свим трудницама за те тестове - рекао је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана