У Теслићу акција донирања косе за дјецу обољелу од карцинома

Срна
Foto: Срна

ТЕСЛИЋ- У Теслићу се одржава донаторска акција за помоћ дјеци и младима обољелим од малигних болести "Косу скрати храброст врати", којој се до сада одазвала три локална фризерска салона.

Традиционална хуманитарна акција, која се организује четврти пут, траје до 16.00 часова на платоу код Кино сале, а коса минималне дужине од 10 центиметара треба да је нетретирана фарбама или другим препаратима.

Фризер Божана Ајановић рекла је да се четврти пут радо одазвала овој хуманој акцији у нади да ће обољелој дјеци на неки начин вратити осмјех на лице.

Ајановићева је додала да је задовољна квалитетом косе који су, између осталих, поклонили и вишегодишњи донори.

Јелена Мркоњић, која се четврти пут одазвала акцији, позвала је грађане да донирају косу уз поруку да дјечији осмијех вриједи више од свега.

Косу су данас одлучиле да дарују и двије ћерке Новке Лукић из Теслића, које су за ову хуману акцију чуле од суграђанина који већ годинама пушта косу да би је донирао.

Један од организатора Предраг Девић рекао је Срни да су данас косу донијели и фризерски салони од донатора, коју су прикупљали током године.

"Данас смо срећни и поносни и на овај начин желимо да дамо подршку дјеци која се у овом тренутку боре са карциномом", изјавио је Девић.

Он је појаснио да се од дониране косе израђују перике које дјеца носе након терапије и тако се лакше носе са траумом због губитка природне косе.

Девић, који се успјешно изборио са карциномом, захвалио је за учешће у овој хуманој акцији фризерским салонима и грађанима који су се одазвали или планирају да то учине. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана