U Tesliću akcija doniranja kose za djecu oboljelu od karcinoma

Srna
Foto: Srna

TESLIĆ- U Tesliću se održava donatorska akcija za pomoć djeci i mladima oboljelim od malignih bolesti "Kosu skrati hrabrost vrati", kojoj se do sada odazvala tri lokalna frizerska salona.

Tradicionalna humanitarna akcija, koja se organizuje četvrti put, traje do 16.00 časova na platou kod Kino sale, a kosa minimalne dužine od 10 centimetara treba da je netretirana farbama ili drugim preparatima.

Frizer Božana Ajanović rekla je da se četvrti put rado odazvala ovoj humanoj akciji u nadi da će oboljeloj djeci na neki način vratiti osmjeh na lice.

Ajanovićeva je dodala da je zadovoljna kvalitetom kose koji su, između ostalih, poklonili i višegodišnji donori.

Jelena Mrkonjić, koja se četvrti put odazvala akciji, pozvala je građane da doniraju kosu uz poruku da dječiji osmijeh vrijedi više od svega.

Kosu su danas odlučile da daruju i dvije ćerke Novke Lukić iz Teslića, koje su za ovu humanu akciju čule od sugrađanina koji već godinama pušta kosu da bi je donirao.

Jedan od organizatora Predrag Dević rekao je Srni da su danas kosu donijeli i frizerski saloni od donatora, koju su prikupljali tokom godine.

"Danas smo srećni i ponosni i na ovaj način želimo da damo podršku djeci koja se u ovom trenutku bore sa karcinomom", izjavio je Dević.

On je pojasnio da se od donirane kose izrađuju perike koje djeca nose nakon terapije i tako se lakše nose sa traumom zbog gubitka prirodne kose.

Dević, koji se uspješno izborio sa karcinomom, zahvalio je za učešće u ovoj humanoj akciji frizerskim salonima i građanima koji su se odazvali ili planiraju da to učine. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana